Werkwijze

Door onze kennis en ervaring van het ambacht te combineren met de nieuwste digitale technieken creëren wij uw nieuwe tanden. U kunt bij ons terecht voor een enkele tand of kies of een compleet nieuwe lach. Wij vervaardigen onder meer facings, kronen en bruggen, waarbij we ons gespecialiseerd hebben in esthetiek. Voor het maken van uw tanden werken wij altijd in opdracht van uw tandarts.  

Om aan uw wensen te kunnen voldoen is het belangrijk dat u naar het Tandtechnisch Atelier Amersfoort komt. Hierdoor heeft u direct invloed op uw glimlach en kunnen wij het maximale resultaat behalen. 

Afspraak 1
Intake, bespreken van uw wensen

Tijdens de eerste afspraak bespreken we uw wensen met betrekking tot de kleur, vorm, lengte en stand van de tanden. We bekijken de mogelijkheden en maken een uitgebreide analyse van de kleur met behulp van kleurstalen. Er worden digitale foto’s van uw mond en gezicht gemaakt om een duidelijk beeld te krijgen van de uitgangssituatie. Nu hebben we alle benodigde informatie om uw restauratie te vervaardigen voor de vervolg afspraak. Dat kan zijn het passen of het opbakken van de restauratie op het tandtechnisch laboratorium. Onderstaand zullen we deze stappen uitgebreider toelichten.

Afspraak 2
> Optie 1: Passen van de restauratie

Tijdens deze afspraak passen wij de restauratie bij u in de mond. Daarbij controleren we de functie, beoordelen we de kleur en vorm en indien nodig of gewenst voeren we kleine correcties uit. Zodra alles naar tevredenheid is, zijn wij klaar op het tandtechnisch laboratorium. Vervolgens heeft u een afspraak bij uw tandarts die de restauratie definitief bij u in de mond zal vastzetten.

> Optie 2: Opbakken van de restauratie aan de stoel

Bij deze afspraak hebben wij alles voorbereid om de restauratie te vervaardigen terwijl u bij ons in de stoel zit. Iedere fase controleren, beoordelen en corrigeren wij de restauratie bij u in de mond om zo, stap voor stap, tot het beste resultaat te komen. Zodra alles naar tevredenheid is, zijn wij klaar op het tandtechnisch laboratorium. Vervolgens heeft u een afspraak bij uw tandarts die de restauratie definitief bij u in de mond zal vastzetten 

Gezien het aantal fases duurt deze afspraak tussen de 2 en 6 uur. In deze tijd hoeft u niet continue fysiek beschikbaar te zijn. In de tussentijd heeft u de gelegenheid om te ontspannen of bijvoorbeeld te werken. 

De kosten

Bent u benieuwd naar de kosten? Op verzoek van uw tandarts maken we een vrijblijvende offerte.  

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Vul dan het formulier hiernaast in en wij komen zo spoedig mogelijk bij u terug.

Hulp nodig?